onsdag 20. juni 2012

Palma

Hei...Etter en fantastisk kjærestetur for et par uker siden har jeg droppet nettet litt og heller gått inn i bøkenes verden. Ble godt vant på turen til å lese, og elsker det. Men, her er noen bilder fra turen. Vi var noen deilige, lange dager (ja, for minus oppvask, rydding, matlaging etc. er det plutselig utrolig mye fritid) i Palma de Mallorca, som er hovedstaden på Mallorca. Når jeg hører Mallorca tenker jeg "harry". Men jeg kunne dratt tilbake (bortsett fra at siden vi ikke får reist så mye, vil vi helst reise til et sted vi ikke har vært før). Bla. pga. av hotellet Feliz. Fantastisk. Og så er det mye å se. MANGE gamle bygninger, kirker og borger. Stor gammel by med utallige smug og smale gater, en skikkelig labyrint.

 Tourists.... :)

 Bak meg er Es Baluard- et museum/galleri med moderne kunst, som visst nok var verdt et besøk, men det rakk vi ikke. Men gikk forbi mange ganger siden vi bodde litt utenfor sentrum.

 En fantastisk katedral, bygget over 300 år. Rosevinduet på motsatt side (ikke det på bildet...) er det største i hele verden. Til og med Thomas syns det var verdt en tur inn.... :) Gaudi har laget noe av interiøret. Es Trenc. Den beste stranda vi var på. Ingen bygninger i nærheten pga. naturreservat. Utrolig deilig, klart vann og ganske få folk (45 min kjøretur fra Palma). Obs: vi ble litt paffe over at noen badet i bare nettoen og flere var ikke så nøye da de skiftet og droppet håndkleet. Mange tyskere, og de er tydeligvis meget frigjorte!Hmmm... Eureka! Den flyvende mannen satt på en liten "usynlig" plate, som må være en magnet eller
noe...


 MMMMMMmmmmmmmm......frokost på hotellet. Fremdeles mett og kjenner samtidig magen mase etter mer. Deilige farger, deilig mat og sjokolademelk til Ida hver dag! :) Barnslig glede over å være på hotell! What makes you Feliz (happy)?


Tatt fra taket, hvor det var solsenger og boblebad :) Port de Sollier. Vi var på en "obligatorisk" rundtur.... :)

 Valldemossa. Chopin bodde visst her noen år.... 

 Gledet meg bla. til å spise masse god mat, og barbeque på hotellet var verdt å få med seg. Nam.

Så fornøyd med gullfarget vegg! <3 Vi var SÅÅÅÅ sultne og ble så skuffa... Turismen gjør at hvem som helst kan drive restaurant, uten at de kan eller har hjerte for å lage mat. Vi kommer ALDRI tilbake, men det kommer jo alltids noen nye uvitende, sultne turister. Husker ikke hva "restauranten" het og ville uansett helst glemt det.Drar du til Palma, MÅ du spise på "Simply Fosh". Veldig vanskelig å finne, gatene er som en labyrint, men det var verdt letingen. Restauranten hadde tidligere en Michelin-stjerne, men har gitt den fra seg, da det visst nok er veldig dyrt å holde på stjernen og lettere å tjene penger uten.Uansett. Maten var en nytelse og vi var fornøyde etter den lusne middagen kvelden før ;)
Sand, sol, vann, bøker, tid, hvile. Akkuratt det vi ønsket oss, akkuratt det vi fikk. Vi er så glad for at vi fikk tatt denne turen, og glad og takknemlig for de som hjalp oss med å passe barna mens vi var borte. Med Farmor og Mormor som verdens beste barnevakter var det null stress å slappe av. :)

3 kommentarer:

  1. Det høres helt fantastisk ut Ida. kjærestetur er en god investering!

    SvarSlett
  2. Å, Ida, det både så og hørtes helt himmelsk ut! Kjæresteferie er virkelig alle kjærestepar vel unt.

    SvarSlett
  3. hi ida! i would LOVE to email you, but haven't found any address anywhere ... would you be so kind to give me a way to contact you? thank you so much!

    SvarSlett